- Sat Mar 30, 2019 6:09 am
U izrvršnom postupku doneseno je Rješenje o izvršenju, na koje sam uložio prigovor, Prigovor je dostavljen tražitleju izvršenja koj je dao orgovor na prigovor. Sud nije odlučio po prigovoru, te Rješenje nije postalo pravomoćno, ali je sud naredio izvršenje na novčanim primanjima mi to se Rješenje iako nepravomoćno izvršava odbijanjem 50 % prihoda. Svi zahtjevi nn i urgencije sudiji i predsjedniku suda nisu urodile plodom, sud se jednostavno ne oglašava. Poslana je pritužba VSTV.u ali do sada nije bilo reakcije.
Moje pitanje je: Namjeravam podići tužbu zbog diskriminacije i naknade štete, ali mi nije jasno koga treba da tužim: Sud, sudiju, Kanton ili Federaciju BiH i ko je nadležan po toj tužbi.
U ovakvoj situaciji, obzirom da nije okončano izvršenje, ne mogu podnijeti ni protivizvršenje jer bi bio odbačen kao preuranjen. Kako da razriješim ovu situaciju?
Moje pitanje je: Namjeravam podići tužbu zbog diskriminacije i naknade štete, ali mi nije jasno koga treba da tužim: Sud, sudiju, Kanton ili Federaciju BiH i ko je nadležan po toj tužbi.
U ovakvoj situaciji, obzirom da nije okončano izvršenje, ne mogu podnijeti ni protivizvršenje jer bi bio odbačen kao preuranjen. Kako da razriješim ovu situaciju?
Last edited by Benidorm on Mon Apr 01, 2019 12:56 pm, edited 1 time in total.