- Tue Aug 30, 2016 7:07 pm
Bio sam žirant prije 10 godina za kredit od 3 do 5 hiljada. Sve do prije tri godine sam bio ubijeđen da sve ide po planu ali tad mi je došla obavijest da glavnica kredita iznosi 22 500 KM što znači da sam prevaren a banka je pala pod stečaj i vode se sudski postupci protiv 21 službenika banke, da bi taj iznos do danas dospio na 35 hiljada. Dobio sam od suda zabranu 1/2 plate. U međuvremenu sam podigao kredit na koji želim administrativnu zabranu (trajni nalog), a uz to imam i robni kredit.
U trenutku kada sam postajao žirant nisam nigdje bio zaposlen što sam u predmetu koji je u tužilaštvu dokazao izvodom sa biroa.
Interesuje me da li u mom slučaju prednost po pitanju naplate ima situacija u kojoj sam žirant (slučaj sa bankom) ili situacija u kojoj sam podnosioc kredita, i da li godine starosti slučaja imaju presudnu ulogu ?
Hvala unaprijed.
U trenutku kada sam postajao žirant nisam nigdje bio zaposlen što sam u predmetu koji je u tužilaštvu dokazao izvodom sa biroa.
Interesuje me da li u mom slučaju prednost po pitanju naplate ima situacija u kojoj sam žirant (slučaj sa bankom) ili situacija u kojoj sam podnosioc kredita, i da li godine starosti slučaja imaju presudnu ulogu ?
Hvala unaprijed.